2015. már 10.

Hogyan szerezzünk Instagram követőket?

írta: frü
Hogyan szerezzünk Instagram követőket?

14 hatékony tipp a népszerű Insta oldal eléréséhez

Szeretnéd gyorsan és egyszerűen növelni az Instagram követőid számát? Íme, 14 egyszerű tipp a biztos sikerért!

instagram-t2.jpg

1. Válassz egy témát!

Az igazán sikeres Insta oldalaknak egytől egyig van valamilyen vezető témája. Legyen szó sportról, divatról, életmódról, táplálkozásról, főzésről, gyereknevelésről - a téma kiválasztása legyen mindig az első lépés. A téma ugyanis jelentősen determinálja azt, hogy ki a lehetséges célcsoportod, kikhez szólhatsz majd nap, mint nap. 

2. Tartsd magad egy napirendhez!

Nagyon fontos, hogy a követőid tudják, hogy mely napszakban várhatnak Tőled egy izgalmas képet. A kiszámíthatóság egyfajta ritmust teremt, ami nem csak a követőidnek, de Neked is hasznos, hiszen így minden nap fel tudsz készülni időben a posztolásra. Ráadásul így elkerülheted, hogy egyszerre túl sokat vagy túl keveset posztolj, ugyanis egyik sem jó. 

3. Ne legyél unalmas!

Csupán azért, mert van egy tematikus Instagram oldalad, még nem kell, hogy minden kép csak egyetlen dologról szóljon. Csempéssz be időnként a képeid közé egy kicsit eltérő tartalmat, de mindig mérlegelj előtte, nehogy túl  irreleváns, esetleg megbotránkoztató legyen a kiválasztott tartalom. 

4. Használj izgalmas #hashtageket!

Kövesd az aktuális hashtag trendeket, és alkoss saját hashtageket is. Például egy sport témájú account esetében nagyon klassz lehet a #sport tag helyett egy #livewithfire vagy #believe taget használni.

Egy hashtaget például népszerűsíthetsz úgy is, ha apróbb nyereményjátékot szervezel, amelynek részvételi feltétele a tartalmad  és hashtaged megosztása.

Valamint kerüld el a következő hibákat: 

  • NE használj tucat hashtageket! Ha megosztasz egy képet a kutyádról, és egyszerűen a #dog hashteggel látod el a képet, nem csak, hogy unalmas leszel, de cseppet sem fogsz kitűnni a tömegből. Az ilyen egyszerű hashtagek alatt ugyanis millió posztot találni a nap bármely percében. 
  • NE alkalmazz abszolút irreleváns hashtegeket! Csak azért, mert éppen ismersz néhány népszerű hashtaget, még nem jelenti azt, hogy ezeket minden képedhez oda kell biggyesztened. Azok a felhasználók, akik rákeresnek az adott tagre, és egy teljesen más témájú képet látnak, nagy valószínűséggel úgy sem fognak arra kattintani.
  • NE használj egyszerre túl sok hashtaget! Nincs annál zavaróbb, amikor egy poszt alatt értelmes szöveg helyett csak egy hashtegerdőt találunk. Zavaró, és tökéletesen felesleges. Ráadásul nagyon amatőr. 

images_1.jpg

5. Interaktálj a követőiddel! 

Időnként megkérdezheted a követőidet, hogy ők hogyan éreznek az adott témával kapcsolatban, vagy mi a véleményük valamiről. Még akkor is,ha tudod, hogy képtelenség lenne mindenkinek válaszolni, az embereknek jól esik, ha nyitsz feléjük, és nem csak egy megközelíthetetlen személynek láttatod magad. 

6. Készíts érdekes képeket!

Egy kis gyakorlással Te is nagyszerű képeket készíthetsz. Figyelj a beállításra, a fényekre, a témára, az élességre, és kattints átgondoltan! 

7. Szerkeszd a képeidet!

Használj képszerkesztő alkalmazásokat, így elkerülheted, hogy az Insta limitált szerkesztési beállításai miatt egyhangú képeket ossz meg. Készíthetsz izgalmas kollázsokat is, hogy még jobban felkeltsd az emberek figyelmét. 

8. Legyél kiemelt felhasználó!

Kerülj ki Insta oldaladdal a Explore oldalra, vagy az Insta blogjára, vagy a javasolt felhasználók listája közé. 

9. Készíts megfelelő selfie-ket!

Figyelj a színekre, kerüld a filtereket, és mindenekelőtt vedd szemügyre a környezetedet. Nem mindegy ugyanis, hogy hol készül az a bizonyos selfie. 

10. Kövess hasonló témájú felhasználókat! 

Ne kövess mindenkit, aki az ujjad ügyébe kerül. Nézz körül, hogy a választott témádon belül kik a legizgalmasabbak, és kövesd csak őket. Így elkerülheted, hogy túlzsúfolt legyen az üzenőfalad, és lemaradj a nap posztjáról. 

11. Like-olj, és kommentelj!

Like-olj, és szólj hozzá a képekhez olyan oldalakon, ahol a potenciális követőid is megfordulnak.

12. Töltsd ki a bemutatkozás részt!

Néhány meghatározó mondatban áruld el ki vagy, és miért érdemes téged követni.

13. Használj geotageket! 

Az emberek szeretik azokat a posztokat, amik egy adott helyszínen készültek. Kiemelten igaz ez akkor, amikor egy népszerű esemény zajlik éppen, amin Te is részt veszel. 

14. Készíts videót!

Vannak pillanatok, amiket sokkal inkább érdemesebb levideózni. Kapd el ezeket a pillanatokat, és oszd meg a követőiddel! 

Szólj hozzá

marketing online marketing közösségi média social media digitális marketing instagram